De website van GRILLIT is

UNDER CONSTRUCTIONProducten Grate Goods


Premium All Purpose BBQ Rub

De All Purpose BBQ Rub bestaat uit een krachtige blend van kruiden en specerijen, geschikt als basis voor jouw perfecte recept. 
Gebruik de rub op alle soorten vlees en gevogelte, bij voorkeur een half uur voorafgaand aan de bereiding. Deze robuuste rub complimenteert de smaak van goed vlees of gevogelte en is krachtig genoeg voor BBQ.

 

Premium Spicy Chipotle BBQ Rub

Een heerlijke rub gemaakt van de mooiste jalapeño pepers uit Mexico. Deze Spicy rub heeft een zeer uitgesproken smaak door toevoeging van de bekende groene jalapeño pepers en de rijpere rode variant. Deze melange wordt in balans gebracht door toevoeging van chipotle pepers, dit zijn overrijpe, gerookte pepers die worden gedroogd op Mesquite hout. Hierdoor ontstaat een heerlijke zoete, rokerige smaak.

Gebruik de rub bij voorkeur een half uur van tevoren, op alle soorten vlees, gevogelte en zelfs op vis! Geniet van deze prachtige uitgesproken rub, met een licht rokerig tintje. Onze Premium 

    

Premium Beef or Steak Rub

Een goede steak heeft niet veel nodig, dat weten wij als geen ander. Onze beef rub versterkt de natuurlijke smaak van vlees door toevoeging van onder andere kardemom en een vleugje koffie, een perfecte combinatie.

Nog voordat deze rub officieel op de markt kwam, gebruikten wij hem al tijdens de voorrondes van de World Steak Championship, met succes! Wij hebben ons gekwalificeerd voor de finale van de World Steak Championship, in Forth Word, Texas. Een rub voor kampioenen dus!

Premium Beef or Steak Rub
Spicy Chipotle BBQ Rub 
All Purpose BBQ Rub
is verkrijgbaar in 180 gram en in 2200 gram verpakkingen.

 

Carolina Mustard Barbecue Saus

In Amerika, natuurlijk hèt land van de BBQ sauzen, heeft elk regio zijn eigen smaak, structuur en bereidingswijze. Onze Carolina Mustard BBQ saus is, zoals de naam zegt, geïnspireerd op Carolina. De zoete mosterd saus uit deze regio vormt de basis, met toevoegingen zoals gerookte paprika, sinaasappel en nog veel meer prachtige ingrediënten.

In 2015 zijn wij wereldkampioen ‘Whole Hog’ barbecue geworden met deze speciale saus!

Wij raden deze saus aan bij karbonades, barbecueworsten en kip. Het is echter ook heerlijk om mee te experimenten in combinatie met bijvoorbeeld Pulled Pork.

Onze Carolina Mustard Barbecue Saus is verkrijgbaar in 265ml en in 775ml verpakkingen.

 

Kansas City Red Barbecue Saus

In de zelfverkozen barbecuehoofdstad van Amerika, vind je op bijna elke hoek van de straat wel een barbecue, Kansas ademt barbecue. De barbecuesauzen uit Kansas zijn traditioneel gebaseerd op tomaat en bruine suiker. Wij hebben daar een ultieme blend van appelsap, jalapeño peper, gerookte paprika en steranijs aan toegevoegd.

Voeg deze saus toe aan een broodje pulled pork, spareribs of rood vlees en creëer je eigen smaakexplosie!

Onze Kansas City Red Barbecue Saus is verkrijgbaar in 265ml en in 775ml verpakkingen.


Alabama White Barbecuesaus

In de BBQ wereld is Mr. Bob Big Gibson een absolute grootheid. Bob begon in 1925 in Alabama met de verkoop van barbecuegerechten en de unieke Tangy Bar-B-Q White sauce. Vandaag de dag is de Tangy Bar-B-Q White sauce nog steeds ongekend populair.

Onze Alabama White Barbecuesaus is gebaseerd op de milde variant van de White sauce uit Alabama. Wij hebben er onze eigen zoete twist aangegeven waardoor onze saus bij vrijwel elk barbecuegerecht past.

Deze Alabama White Barbecue saus is onovertroffen in combinatie met kip of bijvoorbeeld als dressing bij de coleslaw.

Onze Alabama White Barbecuesaus is verkrijgbaar in 265ml en in 775ml verpakkingen.


Memphis Sweet & Smokey Barbecue Saus

Waar veel sauzen in Memphis ‘Tangy’ (zurig/pikant) zijn, is onze Memphis Sweet & Smokey barbecue saus juist meer gebaseerd op heerlijk zoete, rokerige variant. En volle, rijke saus welke wij het liefste gebruiken in combinatie met goede burgers of spareribs. In Memphis zegt men ook wel:  “Not too anything, good on everything”, en dat sluit perfect aan bij onze Memphis Sweet & Smokey Barbecue Saus.

Deze barbecue saus is perfect voor burgers en bijvoorbeeld als glace bij spareribs. Met deze saus kan iedereen naar hartenlust experimenteren, hij past bij vrijwel elk BBQ gerecht.

Onze Memphis Sweet & Smokey Barbecue Saus is verkrijgbaar in 265ml en in 775ml verpakkingen.

  

 AllBrine Nr.1

Ons premium pekelproduct. Pekelen (of zouten) is ’s werelds oudste methode om voedsel te conserveren. Tegenwoordig gebruiken wij pekelproducten vooral om de smaak, structuur en sappigheid van vlees, vis en groenten te bevorderen.

De AllBrine Nr.1 is uitermate geschikt voor zouten, droog pekelen, nat pekelen, injecteren en wordt gebruikt bij vlees, vis en groenten.

Pekelen wordt gebruikt bij grillen, warm roken, koud roken en nog veel meer. Onmisbaar bij een heerlijke gerookte zalm, verschillende visgerechten en bij groenten.

Onze Allbrine Nr. 1 is verkrijgbaar in 800 gram, 2000 gram en 8000 gram verpakkingen.

  

Allbrine Color

Ons pekelproduct ‘AllBrine color’ is perfect voor vlees waarbij kleurbehoud belangrijk is, denk aan een pastrami of varkensvlees. Door het toevoegen van kleurzout, wordt de natuurlijk kleur van het product bewaard, waardoor het product er langer oogverslindend uitziet!

Het verschil tussen de Allbrine Nr.1 en de AllBrine Color is het gebruik van nitriet. Nitriet voorkomt bacteriegroei, verlengt de houdbaarheid van het vlees en maakt het vlees minder temperatuurgevoelig. Het is onmisbaar in verband met de voedselveiligheid bij ham, spek en bijvoorbeeld worst.

AllBrine color is uitsluitend te gebruiken bij vleesproducten, voor zouten, droog pekelen, nat pekelen en injecteren. Onze pekel is perfect te gebruiken voor het warm roken, koud roken en grillen van bijvoorbeeld pulled pork, spareribs, worst, spek en pastrami.

Onze Allbrine Color is verkrijgbaar in 800 gram, 2000 gram en 8000 gram verpakkingen.